KURS v Bevog-u

Kursovci!

Vabljeni na ogled pivovarne BEVOG, kjer si bomo ogledali postopek in pridelavo piva, se podružili z varilnimi mostri in večer zaključii ob degustaciji več vrst piva.

 

Dobimo se v soboto, 25.1.2014 ob 14.00 pred pisarno KURS-a in nato krenemo v smeri Gornje Radgone.


Prijavnina za člane je 5eur, NEčlane pa 10.
V prijavnino je všet prevoz Ruše-Bevog-Ruše, voden ogled, degustacija piva in pogostitev.

 

Prijave pobiramo do 23.1.2014 na info@kurs.si ali 051 351 538.

 

Se vidimo!

 

INFOPACK:


// Pivovarna BEVOG
Mikropivovarna Bevog je plod zvedavosti in stremljenja k odkrivanju novih pivskih izkušenj, je rezultat entuziazma, ljubezni in elana. Varimo piva s karakterjem in dušo. Naš cilj je prestopanje mej znanega in ustaljenega.
Dovolj nam je enolične pivske ponudbe in omalovaževanja piva. Pivo je lahko in je mnogo več. V pivovarni Bevog se posvečamo predvsem pivom zgornje fermentacije, splošno znanih kot ale piva. Ale piva, kot jih varimo pri nas, sicer v osnovi izhajajo iz Anglije, v zadnjih desetletjih pa ta zelo raznolika vrsta piva dobiva večjo širino, paleto okusov, premika meje v posameznih stilih in močno krepi priljubljenost po vsem svetu. Pa ne le priljubljenosti pri ljubiteljih piva in pivopivcih, pač pa tudi nasploh pri gurmanih, vrhunskih kuharskih mojstrih in ljudeh, ki so vedno pripravljeni raziskovati nove okuse in doživetja ter jim je mar, kaj dajo vase.

 

// Opis piv, ki jih bomo degustirali:
– TAK pale ale 5,5% alk. 35 IBU – svetlo pivo, ALE – zvrst piva, ki prihaja iz Anglije, kjer ime samo pomeni pivo. Proizvedeno je s kvasi gornjega vrenja, ki je krajše in pri nižjih temperaturah kot ostala svetla piva. Vsebuje ameriški hmelj, ki da sadni vonj in okus, prisotni so tudi karamelizirani sladi, zato ima tako barvo in aromo. Na etiketi je med drugim upodobljeno kolo, ki je v grbu mesta Bad Radkersburg, kjer to pivo proizvajamo.
– OND smoked porter 6,3% alk. 43 IBU – temno pivo oziroma PORTER vsebuje določeno mero hmelja, ki doda svojo grenkobo in se uskladi z okusom dimljenega sladu. Dodani so tudi karamelizirani sladi. Prav tako ni filtrirano, kar pojasni usedlino kvasa na dnu steklenice. Ime porter so začeli uporabljati v začetku 18. stoletja za opis temno rjavega pivo priljubljenega pri uličnih in rečnih nosačih v Londonu. Na etiketi temu »v spomin« vidimo ladjico in pristanišče.
– KRAMAH India Pale Ale 7% 70IBU – svetlo pivo oz. India Pale Ale – Ta razkazuje svoje hmeljne mišice.. Uporabili smo noro dozo izredno sadne aromatične hmelje, kar da pivu močno aromo po mangu, ličiju, citrusih in kupu tropskega sadja. Okus se nekako nadaljuje v tej maniri, a bolj do izraza pride bezeg in divja grenkoba, ki spominja ugrizu v svežo sočno grenivko. Zelo enostavna, a učinkovita kombinacija sladov drži dovolj podpore, da vam grenkoba ne odtrga jezika.
– BAJA oatmeal stout 5,8% alk. 29 IBU – temno pivo, v svetu znan kot STOUT, narejen iz ječmenovega sladu, hmelja in kvasa ter dodatkom ovsenih kosmičev, ki dajo bogat kremast okus. Sladi so praženi in karamelizirani, zato ima pivo barvo in okus po kavi in temni čokoladi. Pivo ni filtrirano, zato je na dnu steklenice kvas, ki ga po želji pretresemo.

 

www.bevog.si

Leave a Comment