Go to Top

Ogled dokumentarnega filma BOMŽI in pogovor z Andrejem Natererjem

Klub KURS vabi na ogled dokumentarnega filma Bomži in na pogovor z njegovim avtorjem Andrejem Natererjem, ki je v ostalih mestih s svojimi pretresljivimi spoznanji že šokiral navzoče, v Rušah pa jih bo v četrtek, 27.2.2014 ob 17.uri v Domu kulture Ruše.


Sinopsis :
Prvo poglavje s podnaslovom Bivši so-igelniki, predstavi individualne zgodbe otrok, ki že vrsto let živijo na cesti v ukrajinskem mestu Makejevka. Skupaj s tem so v podpoglavju predstavljeni tudi nekateri pomembni makro- in mikro- socialni faktorji, ki so privedli do pojava brezdomnosti v regiji, s posebnim poudarkom na družinski situaciji otrok.


Drugo poglavje, s podnaslovom Življenje na cesti, predstavlja ključne točke življenja otrok na cesti, kot sta na primer življenje v podzemnih rovih (tipluhah) in cestna ekonomija. V tem poglavju je predstavljeno tudi zgodovinsko in socialno ozadje problema cestnih otrok v regiji.


Tretje poglavje predstavlja intravenozno uživanje Baltuške, narkotika, ki ga otroci na cesti sami pripravljajo in ima izjemno močan vpliv tako na življenje na cesti, kot tudi iztek njihovih cestnih karier. Predstavljeni so postopki priprave narkotika, pridobivanje vseh komponent, konzumiranje in nekatere posledice uporabe.


Četrto poglavje se ukvarja z vprašanjem kako naprej, opiše zaključke v filmu predstavljenih življenjskih poti in predstavi samorefkelsije otrok, ki so večino svojega življenja preživeli na cesti in za razliko od svojih vrstnikov ostali živi.


Vsi dijaki boste prejeli potrdilo, da ste se udeležili dogodka, ki vam šteje kot del obveznih izbirnih vsebin(OVI).


Po ogledu sledi druženje ob jedači in pijači.

Se vidimo!

Leave a Reply